"Do kraju tego, gdzie kruszynę chleba
Podnoszą z ziemi przez uszanowanie..."( C. K. Norwid )
Korzystając z przepisu i rad ili upiekłam chlebek ze słonecznikiem i otrębami. Chętnych zapraszam po przepis tutaj. Jest pyszny, daje radość i przyjemność gdy się go je...pewnie dlatego, że zrobiło się go samemu. Cieszę się bardzo :)
Nie lubię chlebaków tradycyjnych, a mój chlebek nie mógł być przechowywany " byle jak"... Pomyślałam i szybko uszyłam lniany woreczek do przechowywania chleba.
Następny mój chleb będzie na zakwasie...Podejmuję wyzwanie :) Pozdrawiam Was serdecznie i zapraszam do pieczenia chleba...
Podnoszą z ziemi przez uszanowanie..."( C. K. Norwid )
Korzystając z przepisu i rad ili upiekłam chlebek ze słonecznikiem i otrębami. Chętnych zapraszam po przepis tutaj. Jest pyszny, daje radość i przyjemność gdy się go je...pewnie dlatego, że zrobiło się go samemu. Cieszę się bardzo :)
Nie lubię chlebaków tradycyjnych, a mój chlebek nie mógł być przechowywany " byle jak"... Pomyślałam i szybko uszyłam lniany woreczek do przechowywania chleba.
Następny mój chleb będzie na zakwasie...Podejmuję wyzwanie :) Pozdrawiam Was serdecznie i zapraszam do pieczenia chleba...
Super:) ze Tobie się chce:) muszę kiedyś podejść spróbować chlebka Twojej roboty, na pewno jest pyszny:)
OdpowiedzUsuńZapraszam! :)
OdpowiedzUsuńjak sprawuje się przechowywanie chleba w tym worku? Materiał zbytnio nie przepuszcza powietrza?
OdpowiedzUsuń